Projekt “Spoznajmo neformalno”: Delavnici IT orodja 1 in 2

31 maja, 2016 Ne kategorizirano

Na delavnici IT Orodja 1 smo 2. 6. 2016 predstavili orodja s katerimi lahko na enostaven in poceni način pokrijemo klasične potrebe po računalništvu doma ali v majhnem podjetju. Pogledali smo si orodja za pripravo domače strani, kaj vse potrebujemo za lastno domeno in elektronske naslove, spletno trgovino, spletno prisotnost, plačevanje preko spleta, orodja za upravljanje projektov, ipd. Del predavanja je bil namenjen tudi računalniški varnosti in predstavitvi “tips and tricks”, kako se zaščiti na spletu.

ITorodja1_1 ITorodja1_2

Na delavnici IT orodja 2, ki bo 16. 6. 2016 ob 18.00 v prostorih Kovačnice (Župančičeva ulica 2, 4000 Kranj). bomo predstavili alternativne rešitve za najbolj znana, plačljiva računalniška orodja s katerimi lahko dosežemo primerljive rezultate in jih uporabljamo tudi v komercialne namene. Pogledali si bomo alternative Photoshopu, LightRoomu, orodja za obdelavo videa, pisanje dokumentov, vodenje projektov, itd.

Delavnico IT orodja 1 izvaja naš sodelavec , Luka Grah diplomirani inženir računalništva in informatike, ki že dobrih 10 let deluje v okviru mednarodnega računalniškega podjetja.

Delavnico IT orodja 2 izvaja naš sodelavec , Domen Dolenc diplomirani inženir multimedije.

Ukvarja se predvsem z vzdrževanjem sistemov, njegova velika strast pa je tudi razvoj in napredna uporaba interneta.

Termini: 2. 6. 2016 (IT orodja 1) in 16. 6. 2016 (IT orodja 2) ob 18.00 v prostorih Kovačnice (Župančičeva ulica 2, 4000 Kranj).

kranj_logo

Projekt “Spoznajmo neformalno” sofinancira Mestna občina Kranj.”